top of page

Uw Jacuzzi of spa onderhouden is erg belangrijk!

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023

Schoonmaken en onderhoud is geen taak die iedereen leuk zal vinden maar toch is het erg belangrijk. Er zijn ook veel verschillende onderhoudsproducten en accessoires die het onderhoud erg makkelijk maken. Ik zelf ben wekelijks slechts 5 minuten bezig om het water van mijn spa te onderhouden en de spa schoon en fris te maken. Hoe ik te werk ga ik leg het u graag uit!

Ik vind het makkelijker om ergens een routine van te maken zodat ik het zeker niet kan vergeten. Dus elke maandag ochtend trek ik een paar minuten uit voor het onderhoud van de spa. In mijn Jacuzzi drijft een slimme meter van Ico, deze controleert constant uw Jacuzzi water en geeft raad. Ik open de app en zie precies de waardes van mijn water. Heel af en toe staat de pH waarde te hoog, dit los ik op door een pH verlager toe te voegen in mijn geval de pH- van Royalty Spa products. Omdat het product even moet in werken, kunt u het pas de volgende dag controleren. Doordat ik met de slimme meter werk, open ik op dinsdag de app en zie in de meeste gevallen dat de pH waarde weer goed staat. Naar mate u het onderhoud vaker doet weet u uiteindelijk precies hoe uw water zal reageren.


Na het meten van de pH waarde neem ik de filters uit de spa. Bacteriën en ander vuil komen in de filter te zitten. Daarom is het erg belangrijk om ze regelmatig schoon te maken en tijdig te vervangen. Voor het schoon maken gebruik ik de AquaComb accessoires. De AquaComb is een handig apparaatje dat u op de tuinslang aansluit. Hij heeft een kammetje en spuit krachtige waterstralen. Door het kammetje worden de lamellen opengehouden voor een grondige reiniging. Om de 2-4 weken plaats ik mijn filters in een filterreinigingsproduct hiervoor gebruik ik de AquaFinesse filter cleaner tabs. Dit product reinigt bacteriën, vet, zeepresten en ander vuil uit uw filters. Door hem alleen schoon te spoelen met water reinigt u wel het groffe vuil uit uw filter maar voor de rest niks. Zelf werk ik ook met 2 filter setjes, zo kunt u de filters er voor een nacht in laten weken. Ondertussen zit de andere set in het water. Nadat ze in het product hebben gelegen spoelt u de filters goed schoon. Nu moet u ze ook goed laten drogen zodat ze niet gaan schimmelen.


Zo, de pH is gemeten de filters zitten er weer schoon in nu is het tijd voor de volgende stap en voeg ik het onderhoudsproduct toe en een chloortabletje. Zelf gebruik ik al vele jaren AquaFinesse, dit is een alles in één product. In aanschaf is het misschien ietsjes duurder maar in onderhoud erg makkelijk en goed! Het product legt een onzichtbare beschermlaag op de kuipen en leidingen waardoor bacteriën en vetten niet kunnen opbouwen, hierdoor kunt u veel minder chloor gebruiken en dat merk je echt! Op onze AquaFinesse pagina leest u alle voordelen van dit product.


Vijf a tien minuten later zit het wekelijkse onderhoud er al weer op en heb ik wel een kopje koffie verdiend!

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page